Offshore keuring; zowel OGUK, OEUK als NOGEPA, dagelijks en zonder wachttijd. Ook met chestersteptest voor offshore wind en werken op hoogte.
Meer dan 10+ jaar ervaring
Gecertificeerd Partner
Goede bereikbaarheid
Offshore keuring

Alles over uw offshore keuring bij OmniHealth Amsterdam

OmniHealth Amsterdam: Uw snelle en flexibele partner voor alle offshore keuringen. Met één afspraak gereed voor zowel offshore als zeevaart, zonder extra kosten.

Ja, ik wil snel een offshore keuring inplannen!

Meer dan 10+ jaar ervaring

Snel terecht voor keuringen

Goede bereikbaarheid

Plan eenvoudig en snel uw afspraak in!

Plan direct uw offshore keuring

Liever bellen?

Korte wachttijden bij OmniHealth

U krijgt direct na de keuring uw certificaat mee

OGUK/OEUK, NOGEPA
en Noors geregistreerd

Zeer goed bereikbaar met
auto / openbaar vervoer

FLEXIBEL PLANNEN

Alle denkbare offshore keuringen

Een ieder die in de offshore wil reizen of werken, moet een offshore keuring ondergaan. Bij OmniHealth Amsterdam kunt u voor alle denkbare offshore keuringen terecht. Wij zijn flexibel bij het maken van afspraken, u kunt snel terecht en we hebben géén wachtlijst. Heeft u óók een zeevaartkeuring nodig? Geen probleem, wij zorgen er voor dat u met één afspraak alle certificaten kunt krijgen. Bij OmniHealth betaalt u dan de meest uitgebreide keuring, de andere documenten krijgt u zonder meerkosten mee.

Offshore werken betekent werken in een heel andere omgeving dan “gewoon” werk aan land. Een omgeving waarin er veel van alle betrokkenen wordt gevraagd. Vaak wordt er gewerkt in rotaties van twee weken met 12 uur per dag of nacht. Veel van de functies offshore vereisen nog steeds een grote mate van tillen en zwaar manueel hanteren. Afstanden zijn groot. Reizen van en naar de installatie gebeurt dan ook per helikopter. En hoewel sommige offshore-installaties een volledig uitgeruste ziekenboeg hebben, is deze niet te vergelijken met het niveau in ziekenhuizen. Al deze factoren tezamen, maken dat het offshore werken een uitdaging kan zijn.

Daarom moeten alle personen die offshore werken periodiek gekeurd worden en medisch geschikt bevonden worden om in de offshore-omgeving te werken. In Amsterdam bent u voor een offshore keuring aan het juiste adres. Onze artsen zijn zowel gecertificeerd voor de NOGEPA als voor de OEUK (voorheen OGUK) en mogen dan ook het veiligheidsboekje of “Personal Safety Logbook” aftekenen. Bijzonder om te vermelden, is dat er in Nederland slechts 4 artsen erkent zijn als Petroleum doctor (bevoegd Noorse offshore dokter). Onze arts Sven Daam behoort daar toe. Vanzelfsprekend kunt u óók voor uw Noorse offshore keuring bij OmniHealth terecht. Deze keuring wordt ook wel Helseerklæring genoemd.

inhoud

Waar bestaat de offshore keuring uit bij OmniHealth?

Tijdens een offshore keuring wordt de medische geschiktheid van de keurling voor het uitvoeren van zijn of haar functie beoordeeld volgens de geldende keuringseisen. De keuring word uitgevoerd door één van onze artsen die in het bezit is van een registratie van de NOGEPA, OEUK en NOROG.

Duur: 30-45 minuten. De offshore keuring bestaat uit:

Doornemen vragenlijst
Biometrisch onderzoek:
lengte, gewicht, hartslagen
en bloeddruk
Oog onderzoek: veraf, dichtbij

en kleuronderscheidend
vermogen
Gehooronderzoek
Longfunctie onderzoek (spirometrie)
Lichamelijk onderzoek (inclusief zo nodig schoudermeting)
Urine onderzoek
Electrocardiogram (bij een eerste offshore keuring en boven de 40 jaar)
Afhankelijk van uw functie:
Inspanningstest
Offshore keuring

Geldigheid van de offshore keuring

De maximale geldigheid van een offshore keuring is 2 jaar. De eisen waaraan u moet voldoen om een certificaat zonder beperkingen te krijgen, staan omschreven in NOGEPA standaard 11 “Offshore medical examination”. Na afloop van uw keuring neemt de arts een zorgvuldig besluit en weegt hier alle factoren die van toepassing zijn mee. Dit zijn niet alleen de resultaten van de diverse onderzoeken, maar bijvoorbeeld ook uw functie. De uitslag wordt u direct medegedeeld en u krijgt dan ook direct uw certificaat mee. Bent u het onverhoopt niet eens met de uitslag? Ook dan helpen wij u op weg om gezamenlijk tot een mogelijke oplossing te komen.

aanvullende eisen en onderzoeken

Gezond en veilig aan het werk

chestersteptest

Inspanningstest

De chesterstep test is een praktisch goed uitvoerbare test waarbij een helder beeld wordt verkregen van uw conditie.

Bij deze test stept u op het ritme van een metronoom op een op uw leeftijd ingestelde stepbank. Na enkele minuten wordt u hartslag gemeten en gaat het ritme omhoog. Dit wordt enkele malen herhaald. Een ieder die een taak heeft binnen het emergency response team moet deze inspanningstest ondergaan, evenals een ieder die werkzaam is in de offshore wind sector. Het is belangrijk te vermelden dat indien de arts twijfelt heeft aan de fysieke belastbaarheid, bijvoorbeeld bij een BMI boven de 30, de arts kan besluiten dat u deze test moet doen, óók als u geen functie binnen het ERT heeft!

bideltoid

Schoudermeting

Alle passagiers die offshore per helikopter reizen moeten op een stoel zitten waarvan de dichtstbijzijnde nooduitgang compatibel is met hun lichaamslengte.

Heel praktisch gezegd: elke passagier moet door de dichtstbijzijnde nooduitgang passen. Dit wordt gemeten aan de hand van de schouderbreedte. Passagiers met een schouderbreedte van 55,9 cm of meer worden geclassificeerd als extra breed (XBR). Passagiers met een schouderbreedte van minder dan 55,9 cm worden geclassificeerd als ‘regular’. Alle XBR-passagiers moeten regelmatig opnieuw worden gemeten. Bijvoorbeeld tijdens de keuring. Bij OmniHealth zijn de artsen bevoegd om deze schoudermeting te doen. En als wij een schoudermeting als onderdeel van uw keuring verrichten, brengen wij hier niets voor in rekening. Dat is service!

chestersteptest

Emergency Response Team

Werknemers die in de offshore werken en een taak hebben bij reddingen en brandbestrijding, moeten over een uitstekende conditie beschikken.

In een noodsituatie moeten zij immers in staat zijn om direct in te grijpen, acties uit te voeren en anderen te helpen bij een eventuele evacuatie. Daarom moet deze groep uitgebreid gekeurd worden aan de hand van een offshore keuring ERT (Emergency Response Team). De onderzoeken zijn inhoudelijk vergelijkbaar met de standaard offshore keuringen. Echter, de eisen waar een werknemer aan moet voldoen, zijn strenger. Enkele voorbeelden van deze strengere eisen zijn de eisen die gesteld worden aan het zicht en de longfunctie. Daarnaast worden er eisen gesteld aan de conditie. Aan de hand van een chesterstep test krijgt de onderzoekend arts een goede indruk van het uithoudingsvermogen

HUET

Fit to train

Voordat u kunt deelnemen aan de BOSIET, FOET of HUET-cursus dient u te beschikken over een “Fit to Train” certificaat.

De OPITO BOSIET-, FOET- en HUET-cursussen zijn veranderd en bevatten nu ook een training in het water met een Compressed Air – Emergency Breather System, oftewel CA-EBS. Dit nieuwe onderdeel vereist aanvullende medische onderzoeken.

Bij OmniHealth kunt u dit onderdeel los boeken, het is echter tevens een onderdeel van uw offshore keuring. Als onderdeel van uw offshore keuring krijgt u een “fit to train” zonder meerkosten mee na afloop van de keuring.

“OmniHealth voert keuringen uit in overeenstemming met NOGEPA, Noorse en OEUK richtlijnen. Hier is de dokter punctueel en behandelt patiënten met respect.”

Marvan Bahand
inhoud

Waarom bij OmniHealth uw offshore keuring boeken?

Bij OmniHealth zijn de artsen gecertificeerd voor de NOGEPA (Offshore Nederland), OGUK/OEUK (Oil and Gas UK / Offshore Energies UK) én voor de Noorse offshore

Bij OmniHealth komt u niet voor verrassingen te staan; u krijgt een duidelijke prijsopgave en daar houden wij ons aan

Wij zijn flexibel bij het maken van afspraken en u kunt snel terecht

OmniHealth is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Ook als u voor meerdere keuringen komt, u betaalt er slechts één.

Zet vandaag de stap naar veiligheid: 
Plan uw keuring bij OmniHealth

Overige keuringen

Plan uw keuring bij OmniHealth

Naast onze gespecialiseerde Zeevaartkeuring biedt OmniHealth ook een reeks andere essentiële keuringen.
klanten aan het woord

Echte ervaringen, echte tevredenheid

OmniHealth: uw partner in het zorgen voor uw gezondheid & veiligheid

Maandag – Vrijdag: 09.00 – 17.00

OmniHealth biedt hoogwaardige medische zorg en diensten, gericht op de maritieme en offshore industrie. Met deskundige keuringen, consulten en noodzakelijke vaccinaties staan wij voor u klaar!

Contact

Schipluidenlaan 122,
1062 HE, Amsterdam